Atletiek Vereniging A.V. Oss '78
Login

Evenementen

 

 

Clubkalender

« Juli 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

  

 

U zocht?

U bent hier: Home › Wandelen › Sportief wandelen Speciaal Woensdaggroep

Sportief wandelen

Sportief wandelen is meer dan alleen een wandeling maken. Er wordt ook aandacht besteed aan tempo, techniek en conditie. En alle trainingsonderdelen, zoals warming up en cooling down, duur en intervaltraining, komen aan bod. Ieder traint op eigen niveau en minder intensief.

 

Hoe ziet een training eruit?

 De wandeltrainingen beginnen met oefeningen om spieren los te maken gevolgd door een wandeling op de baan. Regelmatig worden oefeningen gedaan om wandeltempo en wandeltechniek te verbeteren. Aan het eind van de les wordt rustig uitgelopen en volgen enkele rek en strek oefeningen.

 

Wie verzorgt de training?

De training wordt verzorgt door een gediplomeerde trainster en wandelbegeleidster. Zij zorgen voor  een verantwoorde trainingsopbouw, zodat de kans op blessures klein is.

Voor het trainen van mensen met chronische aandoeningen heeft de trainster speciale aanvullende opleidingen gevolgd.

 

Hoe groot is de groep?

Op woensdag  bestaat de groep uit 10à 12 wandelaars. Er is dus voldoende ruimte voor individuele aandacht van de trainster. Bovendien biedt de groep de nodige gezelligheid en stimulans om te bewegen en uw conditie te verbeteren.

 

Voor wie is sportief wandelen op woensdag?

Deze groep is speciaal voor mensen met b.v. gewrichtsklachten, astma, obesitas, diabetes of COPD. Binnen deze groep licht het tempo op een wat lager niveau en zijn minder intensief. En omdat er alleen op de baan getraind wordt zijn er mogelijkheden tot rusten tussendoor.

 

Sportief wandelen waar, wanner en hoe laat?

Op woensdagmiddag begint de training om 15.00 uur tot 16.00 uur. En op de laatste woensdag van de maand wordt er gezamenlijk koffie gedronken na de les.

De lessen vinden plaats op het terrein van AVOSS`78 aan de Rusheuvelstraat 49 in Oss.

 

Aanmelden

Wie kennis wil maken met één van de wandeltrainingen,  kan het beste bellen met de contactpersoon en een afspraak maken om mee te wandelen. Nieuwe wandelaars mogen drie keer vrijblijvend mee wandelen om aanpak en sfeer te leren kennen. De inschrijving wordt vervolgens door de trainer[ster] geregeld.

Voor meer informatie over sportief wandelen op woensdag middag kunt u contact opnemen met;

Geertje Rezelman van Dijk tel. 0412-648380

Wij bedanken onze sponsoren

 

 


Ogenblik a.u.b. ...