Atletiek Vereniging A.V. Oss '78
Login

Evenementen

 

 

Clubkalender

« Juli 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

  

 

U zocht?

U bent hier: Home › Wandelen › Sportief wandelen Maandaggroep

Sportief wandelen

Sportief wandelen op maandagavond

Wat is sportief wandelen?

Sportief wandelen is meer dan alleen een wekelijkse wandeling. Er wordt ook aandacht besteed aan tempo, techniek en conditie. En alle trainingsonderdelen, zoals warming-up en cooling-down, duur en intervaltraining, komen aan bod.

 

Hoe ziet een training eruit?

De wandeltrainingen beginnen met oefeningen om de spieren los te maken gevolgd door een stevige wandeling. Regelmatig worden oefeningen gedaan om wandeltempo en wandeltechniek te verbeteren. Aan het eind van de les wordt rustig uitgelopen en volgen nog enkele rek en strekoefeningen.

 

Wie verzorgt de trainingen?

De trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers en wandelbegeleiders. Zij zorgen voor een verantwoorde trainingsopbouw, zodat de kans op blessures klein is.

 

Hoe groot is de groep?

De maandagavond groep bestaat uit 15à20  personen. Er is dus voldoende ruimte voor individuele aandacht van de trainer. Bovendien biedt een groep van die omvang de nodige gezelligheid. En dat is een extra stimulans op weg naar een betere conditie.

 

Voor wie is sportief wandelen op maandagavond?

Sportief wandelen is de ideale activiteit voor iedereen die fit wil blijven en zijn conditie wil verbeteren, maar dat liever niet alleen doet. Het is een sport voor jong en oud.

 

Sportief wandelen – waar, wanneer en hoe laat?

De wandeltraining op maandagavond is van 19.00 uur tot 20.30 uur. En op de laatste maandag van de maand sluiten we de wandeltraining  af met koffie drinken.

In de maanden September t/m maart wordt er getraind op de atletiekbaan aan de Rusheuvelstraat 49 in Oss. En  er wordt gewandeld in de aangrenzende wijken en natuurgebieden.

In de maanden april tot juli wordt er gewandeld vanaf de Naaldhof of bij de Geffense bosjes. U ontvangt hierover altijd tijdig bericht.

 

Aanmelden

Wie kennis wil maken met één van de wandeltrainingen,  kan het beste bellen met de contactpersoon en een afspraak maken om mee te wandelen. Nieuwe wandelaars mogen drie keer vrijblijvend mee wandelen om aanpak en sfeer te leren kennen. De inschrijving wordt vervolgens door de trainer(ster) geregeld.

 

Veiligheid

Veiligheid staat voorop. Omdat de trainingen deels buiten de atletiekbaan op de openbare weg en in de natuur in en rond Oss plaatsvinden, moeten onze wandelaars altijd een reflectievestje dragen om goed zichtbaar te zijn.

 

Contact

Voor meer informatie over sportief wandelen op maandagavond kunt u contact opnemen met;

Gerard Vlaardingerbroek tel. 0412-650394

Jan Toirkens tel.0412-632805

Wij bedanken onze sponsoren

 

 


Ogenblik a.u.b. ...