Atletiek Vereniging A.V. Oss '78
Login

Evenementen

 

 

Clubkalender

« Juli 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

  

 

U zocht?

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuwsbrief › Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief augustus 2014

WEDSTRIJDEN
Maasland Run Classic - woensdag 20 augustus
Op woensdag 20 augustus is er weer een MRC-wedstrijd in Oss. Zowel de 5 als 10 starten om 19.30.

Informatie over deze en de andere twee aankomende wedstrijden is te vinden via onze website

Bernhezeloop - zaterdag 30 augustus
Op zaterdag 30 augustus vindt weer de Bernhezeloop in Heeswijk-Dinther plaats. Het is mogelijk om deel te nemen aan de halve marathon, estafette (4*5 km), alsmede een gratis jeugdloop. Nieuw dit jaar is de 10 km en de bedrijvenloop (10 km). Alle afstanden starten om 17.00 in Heeswijk-Dinther, de halve marathon start in Heesch (daar wordt je met bussen naar toe gebracht). De jeugdloop start om 16.00.

Het is mogelijk om tot en met woensdag 27 augustus voor in te schrijven via inschrijven.nl. Er is ook een daginschrijving. De kosten zijn €7,00 voor de halve marathon, €5,00 voor de 10 km en €20,00 per estafetteteam. Dat is inclusief gratis chiptiming. Voor de Rabo Jeugdloop, tot en met 13 jaar, is de inschrijving gratis. Meer informatie is te vinden via Bernhezeloop.nl.

FortaRock Bruggenloop Nijmegen - woensdag 10 september
De inschrijvingen voor de Bruggenloop zijn geopend. Deze wedstrijd vindt op woensdag 10 september plaats. De start is om 19.15 vanaf de Waalkade. Klik hier voor meer informatie.

Nationale Kampioenschappen Meerkamp junioren C/D - zaterdag 20 september
Op 20 en 21 september 2014 organiseert A.V. Attila in Tilburg het NK meerkamp voor junioren C/D. Meer informatie volgt nog.

Crosscompetitie 2014/2015
De data van de aankomende crosscompetitie zijn alweer bekend.
Docfacross: zondag 19 oktober
Geffenseplas cross: zondag 9 november
Herperduin cross: zondag 21 december
Witte Ruysheuvel cross: zondag 11 januari
Lithse Ham cross: zaterdag 31 januari
Rusheuvel cross: zondag 15 februari

ALGEMEEN ATLETIEK
Ambassadeur EK Atletiek Amsterdam 2016
Voor het EK Atletiek in 2016 zoekt de Atletiekunie verenigingsambassadeurs. Iemand die als aanjager en ambassadeur ‘Athletics Like Never Before’ uitdraagt. Een sleutelfiguur die de EK atletiek 2016 aangrijpt om te promoten binnen de vereniging en op die manier veel mensen kan enthousiasmeren voor de atletiek- én de loopsport. Een taak van deze ambassadeur is bijvoorbeeld om leden en familie van leden over te halen om naar de EK te gaan. Weet iemand van jullie een geschikte atleet of atleten die als verenigingsambassadeur zou willen optreden? Laat het mij dan weten.

Medewerkers Zevenheuvelenloop - inschrijven vanaf 1 augustus
Vorig jaar hebben er zo'n 15 leden van A.V. Oss '78 meegeholpen bij de (voorbereidingen) van de Zevenheuvelenloop, met als doel geld verdienen voor onze vereniging. Dit jaar kan dat weer. Vanaf 1 augustus gaat de registratie weer open. Iedereen die vorig jaar al meegeholpen heeft kan zich met de gegevens van vorig jaar weer registreren. Eind juli ontvangen deze medewerkers een bericht over het aanmelden voor de komende editie van de Zevenheuvelenloop.
Klik hier om jezelf te registeren!!

Op de volgende dagen kunnen er meegeholpen worden:
Voorbereiden inpakken: Woensdag 29 oktober 18.30- 22.30 uur (15 personen)
Inpakken Zevenheuvelenloop: Zaterdag 1 november 13-17 uur (120 personen)
Zevenheuvelennacht zaterdag 15 november (dag en/of avond)
Zevenheuvelenloop zondag 16 november (hele dag)

Try Out Sports
Ook volgend jaar worden er weer trainingen voor Try Out Sports gegeven. De data zijn ook al bekend. Voor het geven van de trainingen ben ik nog op zoek naar een (drie- of viertal) trainers.
Najaar (woensdag; 14.00-15.00):
1 oktober, 8 oktober, 15 oktober, 29 oktober 2014

Voorjaar (woensdag; 14.00-15.00):
18 maart, 25 maart, 1 april, 8 april 2015

Trainingslopen Halve Marathon Eindhoven
Vanwege het grote succes wil Jos Pansier in het najaar in aanloop naar de halve marathon van Eindhoven ook trainingslopen gaan organiseren. Onder begeleiding van ervaren tempomakers kunnen de deelnemers een aantal lange trainingslopen doen als voorbereiding op de halve marathon. De lopen hebben geen wedstrijdkarakter. Uiteraard is het ook mogelijk om deel te nemen aan deze lopen als je aan de hele marathon wilt deelnemen. Ben je enthousiast geworden, meld je dan aan als tempomaker of deelnemer bij mij of bij Jos Pansier. Inmiddels zijn de data bekend: zaterdag 16 augustus, zaterdag 30 augustus, zaterdag 13 september, zaterdag 26 september en zaterdag 4 oktober.

Run to The Start - Zevenheuvenloop
De cursussen van de Run to The Start bevallen ons zo goed dat we in het najaar weer van start gaan met een nieuwe cursus. Dit keer weer voor de Zevenheuvelenloop. Het is overigens niet verplicht om ook daadwerkelijk mee te lopen met de Zevenheuvelenloop. De afstanden waarvoor getraind kan worden zijn 7 en 15 km, weer onder leiding van Jos Pansier en Ruud Scholte. De trainingen zijn op maandag van 19.00 tot 20.30. De inschrijvingen zijn al open en de kosten voor leden van A.V. Oss '78 zijn €20,- voor 12 weken. De kosten voor niet-leden staan op betreffende website (zie volgende). Inschrijven: zonder wedstrijd of met wedstrijd.

Beginnersclinic - 3 en 5 km
Naast de Run to The Start cursus start A.V. Oss '78 met een beginnersclinic voor 3 en 5 km. Deze trainingen starten op zaterdag 13 september om 9.00 onder leiding van Marcel Jochem, Henk van Roosmalen en Jan van Wanrooij. In 10 weken wordt er getraind naar 3 of 5 km.

Trainerscursus
Binnen A.V. Oss '78 zijn een aantal leden die willen starten met een (assistent-)looptrainerscursus. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd zullen we maar zeggen. Dus als jullie als trainers nog atleten weten die geïnteresseerd zijn, dan hoor ik het graag. Niets is leuker om deze cursus met meer mensen te volgen (zie ook het bericht verderop). Op dinsdag 26 augustus is er om 20.15 een informatie-avond voor geïnteresseerden.

ALGEMEEN
App Join2Run
Door hardlopers is er een nieuwe app ontwikkeld: join2run. Deze hardlopers lopen bij een vereniging en spreken daarnaast af met loopvrienden -van binnen en buiten onze vereniging- voor een gezamenlijk rondje. Zo ontstond het idee voor join2run. Een platform dat hardlopers -op ieder niveau- met elkaar in contact brengt om samen te gaan lopen. In hun eigen omgeving, of juist in een nieuwe. Via een gratis app, welke net is gelanceerd, werkt dit zeer eenvoudig. Benieuwd? Download de app rechtstreeks op je iPhone of iPad of ga naar join2run voor meer informatie. Later deze zomer komt ook de Android-versie beschikbaar.

Netwerk Actief
De commissie werkt er hard aan om het idee van sporten en netwerken van de grond te krijgen. Aan jullie blijft de oproep om ook de folders te verspreiden op je werk en/of in je vriendenkring. Daarnaast willen wij jullie vragen om ook de leden te wijzen dat zij actief kunnen bijdragen aan de naamsbekendheid (door zelf folders mee te nemen en deze te verspreiden).

Baanrenovatie - juli en augustus
Inmiddels is de baanrenovatie in volle gang. Het krachthok en materialenhok blijven bereikbaar. Volgens mij heeft iedereen z'n draai nu gevonden met het trainen op andere locaties. Zodra de baan weer bereikbaar is ontvangen jullie daarover een e-mail.

Bijscholingsbijeenkomst AU
De Atletiekunie start in het najaar weer met bijscholingsbijeenkomsten. Graag hoor ik wie daar interesse voor heeft. Dan kan ik dit aanvragen bij de AU en kan deze bij voldoende animo (volgens mij) bij ons op de vereniging gegeven worden. Voor deze bijscholing ontvang je licentiepunten.

Jeugdkamp - 19 t/m 21 september
De pupillen en junioren gaan in het weekend van 19-21 september op jeugdkamp in Vorstenbosch. Vrijwilligers zijn welkom, ook voor één dag. Je kunt je daarvoor bij mij melden.

VACATURES
Nieuwe campagne 'vele handen maken licht werk'
Tegenwoordig heeft iedereen het druk en staan we niet meer te springen om ook nog vrijwilligerswerk te doen. Want als jij 'ja' zegt, voelt de rest zich niet meer verantwoordelijk omdat het werk al wordt gedaan. Maar ondertussen komt het wel op de schouders van de vrijwilliger terecht.
Daarom ben ik vorige week bij de pupillen en junioren een nieuwe campagne gestart, namelijk 'vele handen maken licht werk'. Deze wil ik ook gaan voortzetten bij de senioren. Het idee is om meer ouders/leden zover te krijgen om trainers bij de trainingen bij te staan, zodat er met een roulatiesysteem gewerkt kan worden. Dan zijn deze ouders/leden niet iedere week verplicht om er te zijn, maar hebben jullie toch een extra hand tijdens de trainingen. De komende tijd zal ik daarom langs de groepen gaan om mensen hiervoor te enthousiasmeren. Maar om dit van de grond te krijgen heb ik ook jullie hulp en medewerking nodig, bijvoorbeeld om het na mijn praatje nog een keer ter sprake te brengen in je groep. Daarbij kun je ook vermelden dat, als er met enige regelmaat training wordt gegeven, er een kleine vergoeding per training wordt geboden. Verder is A.V. Oss '78 bereid om, als de atleet/ouder enthousiast is, een trainerscursus te betalen.

GEZOCHT: (pupillen)trainers
Ook binnen onze vereniging bestaat er een tekort aan trainers. Vooral bij de pupillen en bij de trainingen op zaterdag. De vraag is dan ook of jullie mensen in jullie omgeving weten die het leuk vinden om (jonge) kinderen te trainen. Ervaring met training geven en atletiek is geen pre, maar natuurlijk wel handig.

GEZOCHT: juryleden
Ook juryleden hebben we niet meer in overvloed en het zijn steeds vaker dezelfde mensen die bij wedstrijden komen jureren. De vraag is dan ook of jullie tijdens de trainingen onder de aandacht willen brengen of er leden geïnteresseerd zijn om te jureren bij wedstrijden en eventueel een jury-cursus te volgen.

Vacature(s): jeugdcommissie
Helaas is het in deze tijden moeilijk om genoeg vrijwilligers te vinden. De dame die de jeugdcommissie vertegenwoordig heeft aangegeven te willen stoppen met haar werkzaamheden. Voel jij je geroepen of weet je iemand (of meerdere personen) die het leuk vinden om activiteiten voor de jeugd te organiseren (zoals het jeugdkamp, sinterklaas en carnaval), meld je dan bij mij.

Vacature: ledenadministratie
Door recente wijzigingen in zijn werk heeft onze ledenadministrateur (Rob Schoppema) aangegeven te moeten stoppen. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat om de taak van ledenadministateur over te nemen. Je bent efficiënt, nauwkeurig en enthousiast. Je wordt lid van het algemene bestuur. Daarnaast ben je bereid een cursus (1 of 2 avonden) te volgen om je ClubWebare (website) eigen te maken. Voor vragen en/of kandidaatstelling kun je contact opnemen met Jos Pansier.

Vacature: verhuur accommodatie
Er komt nog een vacature vrij, namelijk die van 'verhuur accommodatie'. De taken zijn o.a.: communicatie met scholen/verenigingen die gebruik willen maken van de accommodatie, inplannen van activiteiten en verzorgen van facturen, verantwoordelijk voor opening en sluiting kantine en poort, beheer kantine en regelen geluid (als dat nodig is). Weten jullie iemand die vooral overdag beschikbaar is (vooral voorjaar, vroege zomer en herfst) en bereid is de administratie te doen, stuur dan een e-mail naar Mireille Ploegmakers. Het is ook mogelijk om deze taken (m.u.v. de administratie) op toerbeurt te doen.

Wij bedanken onze sponsoren

 

 


Ogenblik a.u.b. ...