Atletiek Vereniging A.V. Oss '78
Login

Evenementen

BegindatumNaam
25-07-2018ROC de Leijgraaf
29-07-2018Hand Bikers
30-07-2018Sportief Wandelen
05-08-2018Hand Bikers
12-08-2018Hand Bikers

 

 

Clubkalender

« Juli 2018 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

  

 

U zocht?

U bent hier: Home › Nieuws › Actueel

Actueel

AV Oss'78: Run to the Start: Variatie bij het hardlopen maakt het leuker, en jou beter!
   (21-07-2018)

Loop jij ook altijd hetzelfde rondje, altijd dezelfde afstand en altijd in hetzelfde vlakke tempo!
Het kan zoveel leuker en beter. Als je dan toch gaat hardlopen zorg dan dat je uitgedaagd wordt, voelt dat het steeds beter gaat en dat je er meer plezierig aan beleeft. Het sleutelwoord is hier variatie. Ga lopen op verschillende ondergronden: in het bos, op de weg, op vlakke stukken maar ook met hoogteverschillen. Wissel je trainingen af door een vlak tempo te lopen of juist met intervallen. Zorg dat er naast rustig loopwerk ook snelheidstrainingen zijn waarbij je korte stukken veel harder loopt dan in een rustige duurloop.
 
Wat meer technisch bekeken zou je kunnen stellen dat er twee belangrijke bouwstenen zijn:
-                  Loopvormen die de energiehouding in je spieren verbeteren. Hoe meer energie je kunt leveren hoe harder je kunt lopen. Vooral rustige (extensieve) duurlopen zijn effectieve trainingsmiddelen om dit te verbeteren.
-                  Trainingsvormen die de aansturing van de spieren verbeteren. Door efficiënter met je energie om te gaan kun je met hetzelfde energieverbruik harder lopen. Kracht, snelheid, intensieve intervals en techniektrainingen zorgen dat je efficiëntere gaat lopen.
 
Gevarieerde loopvormen maken het dus leuk en verbeteren je prestaties. Wil jij kennismaken met nieuwe, leuke en uitdagende loopvormen? Meld je dan aan voor de hardloopcursus “Run to the start”.
We gaan op 29 augustus van start. In 12 weken word je voorbereid op je 7-Heuvelenwedstrijd over 7 of 15 km te Nijmegen. Je traint 1x per week in een groep en 1 of 2x per week zelfstandig op basis van een trainingsschema.
 
Aanmelden kan via een e-mail naar RTTS@avoss78.nl. Vermeld hierbij je naam, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en voorkeur voor trainingstijdstip (18:00 of 19:30).
Wacht niet te lang, de groepen beginnen vol te lopen!

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Run to the Start: Blessures, je kunt ze maar beter voorkomen!
   (13-07-2018)

Bijna iedereen kent het wel: maanden last hebben van een blessure en daardoor niet vrijuit kunnen hardlopen. Het lijkt vaak iets ongrijpbaars, geen idee waar het vandaan komt en nog minder een idee hoe je er vanaf komt.
 
Nou, dat valt wel mee hoor! Vaak is het overbelasting: gewoonweg te veel en te hard trainen, en onvoldoende tijd nemen om te herstellen. Na een zware belasting moet je wel je lijf de tijd geven om het te laten voorbereiden / verstrekken voor de nieuwe trainingsbelasting. Maar overbelasting kan ook voortkomen uit andere zaken:
-       Een verkeerde looptechniek;
-       Versleten of verkeerde hardloopschoenen;
-       Onvoldoende aandacht voor de warming-up;
-       Te weinig kracht in romp en benen;
-       Te korte spieren of vastzittende gewrichten.
Deze tekortkomingen kunnen zorgen dat andere delen van je lijf dit moeten compenseren en overbelast raken.
 
Hardlooptrainingen vragen dus om dosering, afwisseling en een brede aanpak van de basis: kracht, lenigheid, techniek, snelheid en uithoudingsvermogen. Wil jij leren hoe je blessures kunt voorkomen zodat je vrijuit kunt blijven genieten van het hardlopen? Meld je dan aan voor de hardloopcursus “Run to the start”.
 
We gaan op 29 augustus van start. In 12 weken word je voorbereid op je 7-Heuvelenwedstrijd over 7 of 15 km te Nijmegen. Je traint 1x per week in een groep en 1 of 2x per week zelfstandig op basis van een trainingsschema.
Aanmelden kan via een e-mail naar . Vermeld hierbij je naam, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en voorkeur voor trainingstijdstip (18:00 of 19:30).

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Uitslag Paul Peters tribuneloop
   (12-07-2018)

Voor de eerste keer in zijn bestaan werd dit jaar de Tribuneloop zonder de aanwezigheid van Paul Peters, de mede-oprichter van de Tribuneloop, gelopen.
Vóór het startschot, dat werd gegeven door de dochter van Paul, werd stilgestaan bij het overlijden van Paul, november vorig jaar.
Als eerbetoon aan Paul, decennialang de "stille kracht op de achtergrond van de SP", wordt zijn naam aan de Tribuneloop verbonden. De naam van deze loop is Paul Peters Tribuneloop.
De uitslag van deze loop kunt u terugvinden via deze link:  http://www.avoss78.nl/uitslagen/runwad/index.php?

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Uitslag Hart van Oijen
   (08-07-2018)

 

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Uitslag Hazenakkerloop
   (11-06-2018)

De uitslag van de Hazenakkerloop staat weer online. De vijfde wedstrijd stonden er toch zeker weer 129 mensen aan de start en dat met het benauwde weer. De uitslagen kunnen gevonden worden op http://www.avoss78.nl/uitslagen/runwad/ en vergeet het 25 jarig Jubileum van de MRC niet! Behalve prijzen voor de top drie van elke afstand, is er dit jaar, vanwege het 25-jarig jubileum van MRC, ook een speciale jubileum-prijs. Wie als 25e finisht op de 5 of de 10 kilometer ontvangt een functioneel hardloopshirt met een leuke opdruk. Het jubileum-shirt kan ook worden besteld. Dat kan bij elke MRC-wedstrijd of door een e-mail te sturen naar  o.v.v. je naam en de gewenste maat. Het shirt kost € 20,- , exclusief eventuele verzendkosten.

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Run to the Start – najaar 2018
   (08-06-2018)

De inschrijving voor de clinic “Run to the Start – najaar 2018” is geopend. Vanwege de enorme belangstelling gaan we dit keer met 2 groepen van start.

In de bijlage tref je alle details aan. Aanmelden kan via een e-mail naar RTTS@avoss78.nl. Vermeld hierbij je naam, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en voorkeur voor trainingstijdstip (18:00 of 19:30).

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Uitslag Vunderkeloop
   (02-06-2018)

De uitslag van de Vunderkeloop staat weer online. De vierde wedstrijd is weer afgelopen. Met regenachtig weer toch nog 162 deelnemers die aan de start stonden in Macharen. De uitslagen kunnen gevonden worden op http://www.avoss78.nl/uitslagen/runwad/ en vergeet het 25 jarig Jubileum van de MRC niet! Behalve prijzen voor de top drie van elke afstand, is er dit jaar, vanwege het 25-jarig jubileum van MRC, ook een speciale jubileum-prijs. Wie als 25e finisht op de 5 of de 10 kilometer ontvangt een functioneel hardloopshirt met een leuke opdruk. Het jubileum-shirt kan ook worden besteld. Dat kan bij elke MRC-wedstrijd of door een e-mail te sturen naar  o.v.v. je naam en de gewenste maat. Het shirt kost € 20,- , exclusief eventuele verzendkosten.

De uitslag van de kidsrun is ook bijgevoegd. De uitslag van de kinderen van 5 tot 8 jaar is hier te vinden. De uitslag van de kinderen van 9 tot 12 jaar is hier te vinden.

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Uitslag Pinksterloop
   (20-05-2018)

De uitslag van de Pinksterloop staat weer online.De derde wedstrijd is inmiddels weer voorbij. Met het lekkere weer in Nistelrode deden maar liefst bijna 250 deelnemers mee. De uitslagen kunnen gevonden worden op http://www.avoss78.nl/uitslagen/runwad/ en vergeet het 25 jarig Jubileum van de MRC niet! Behalve prijzen voor de top drie van elke afstand, is er dit jaar, vanwege het 25-jarig jubileum van MRC, ook een speciale jubileum-prijs. Wie als 25e finisht op de 5 of de 10 kilometer ontvangt een functioneel hardloopshirt met een leuke opdruk. Het jubileum-shirt kan ook worden besteld. Dat kan bij elke MRC-wedstrijd of door een e-mail te sturen naar  o.v.v. je naam en de gewenste maat. Het shirt kost € 20,- , exclusief eventuele verzendkosten.

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Uitslag Biescamploop
   (13-05-2018)

De uitslag van de Biescamploop staat weer online. De tweede wedstrijd van de Maasland Run Classic met 197 deelnemers weer hartstikke goed verlopen! De uitslagen kunnen gevonden worden op http://www.avoss78.nl/uitslagen/runwad/ en vergeet het 25 jarig Jubileum van de MRC niet! Behalve prijzen voor de top drie van elke afstand, is er dit jaar, vanwege het 25-jarig jubileum van MRC, ook een speciale jubileum-prijs. Wie als 25e finisht op de 5 of de 10 kilometer ontvangt een functioneel hardloopshirt met een leuke opdruk. Het jubileum-shirt kan ook worden besteld. Dat kan bij elke MRC-wedstrijd of door een e-mail te sturen naar  o.v.v. je naam en de gewenste maat. Het shirt kost € 20,- , exclusief eventuele verzendkosten.

(Terug naar boven)


AV Oss'78: +++LAATSTE NIEUWS+++ Adriaan Stoop geridderd
   (26-04-2018)

Ons gewaardeerde lid Adriaan Stoop (bestuurslid, kassier en lid van de wandelgroep) is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Wij feliciteren Adriaan van harte met deze erkenning. 

Adriaan staat op de foto op de achterste rij en 3e van rechts

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]


Wij bedanken onze sponsoren

 

 


Ogenblik a.u.b. ...