Atletiek Vereniging A.V. Oss '78
Login

Evenementen

 

 

Clubkalender

« September 2018 »
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

  

 

U zocht?

U bent hier: Home › Nieuws › Actueel

Actueel

AV Oss'78: RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE 2018 GESTART
   (11-09-2018)

De Rabobank OssBernheze stelt € 300.000 beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne. Er mag per vereniging 1 stem worden uitgebracht.

4 oktober a.s. is de finale en worden de uitslagen bekend gemaakt. STEM A.V. Oss'78!!!

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Uitslag VV Heeswijk Loop
   (10-09-2018)

gisteren 8 september is de voorlaatste wedstrijd uit de MRC-competitie verlopen. De lopers waren voor de eerste keer te gast bij de VV Heeswijk Loop in Heeswijk-Dinther. De organisatie had een mooi parcours door de polder uitgezet. Mede door het fraaie weer en ondanks de tegenwind, die af en toe de lopers parten speelde, werden er weer snelle tijden gelopen. De uitslagen kunnen gevonden worden op http://www.avoss78.nl/uitslagen/runwad/ en vergeet het 25 jarig Jubileum van de MRC niet! Behalve prijzen voor de top drie van elke afstand, is er dit jaar, vanwege het 25-jarig jubileum van MRC, ook een speciale jubileum-prijs. Wie als 25e finisht op de 5 of de 10 kilometer ontvangt een functioneel hardloopshirt met een leuke opdruk. Het jubileum-shirt kan ook worden besteld. Dat kan bij elke MRC-wedstrijd of door een e-mail te sturen naar  o.v.v. je naam en de gewenste maat. Het shirt kost € 20,- , exclusief eventuele verzendkosten.Nu zondag 16 september is de laatste wedstrijd van dit seizoen op de Rusheuvel. Wil je nog enkele plaatsen in de competitiestand opschuiven, dan is dit je laatste kans. Grijp deze kans!! We gaan er een sportieve, gezellige afsluiting van maken.

 Tot zondag.

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Uitslag Tien van Berghem
   (02-09-2018)

Afgelopen vrijdag vond weer de editie "10 van Berghem" plaats. Ondanks de "concurrentie" van de Tilburg Ten Miles hadden weer veel lopers de weg naar Berghem gevonden. Mede door het goede loopweer en de uitstekende organisatie van het team uit Berghem was het weer een waar genoegen om door de straten van Berghem te lopen. De jeugdloop met heel veel deelnemers was voor veel toeschouwers een prachtig gezicht. De uitslagen kunnen gevonden worden op http://www.avoss78.nl/uitslagen/runwad/ en vergeet het 25 jarig Jubileum van de MRC niet! Behalve prijzen voor de top drie van elke afstand, is er dit jaar, vanwege het 25-jarig jubileum van MRC, ook een speciale jubileum-prijs. Wie als 25e finisht op de 5 of de 10 kilometer ontvangt een functioneel hardloopshirt met een leuke opdruk. Het jubileum-shirt kan ook worden besteld. Dat kan bij elke MRC-wedstrijd of door een e-mail te sturen naar  o.v.v. je naam en de gewenste maat. Het shirt kost € 20,- , exclusief eventuele verzendkosten.

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Geert Peters Crosscompetitie
   (25-08-2018)

 

(Terug naar boven)


AV Oss'78: 8 september begint bij AV Oss’78 de cursus ‘Start met Hardlopen’
   (05-08-2018)

Na 12 weken kun je 30 minuten onafgebroken en ontspannen hardlopen in je eigen tempo. Iedereen kan meedoen; jong en oud, totaal ongetraind of beginner. De trainers leren je de juiste loophouding- en techniek en besteden ook aandacht aan spierversterking en uithoudingsvermogen. Bovendien krijg je handige tips over blessurepreventie en voeding. Samen werk je toe naar jouw hardloopdoel, op basis van je eigen trainingsschema.

De cursus wordt gegeven op zaterdagochtend van 09:00 tot 10:30 uur op de atletiekbaan van AV Oss ’78 op Sportpark de Rusheuvel in Oss en start bij minimaal 15 aanmeldingen op zaterdag 8 september. De kosten voor deelname bedragen 50 euro. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar    onder vermelding van naam, woonplaats, telefoonnummer en geboortedatum. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jos Pansier: 06-46962170.

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Run to the Start: Variatie bij het hardlopen maakt het leuker, en jou beter!
   (21-07-2018)

Loop jij ook altijd hetzelfde rondje, altijd dezelfde afstand en altijd in hetzelfde vlakke tempo!
Het kan zoveel leuker en beter. Als je dan toch gaat hardlopen zorg dan dat je uitgedaagd wordt, voelt dat het steeds beter gaat en dat je er meer plezierig aan beleeft. Het sleutelwoord is hier variatie. Ga lopen op verschillende ondergronden: in het bos, op de weg, op vlakke stukken maar ook met hoogteverschillen. Wissel je trainingen af door een vlak tempo te lopen of juist met intervallen. Zorg dat er naast rustig loopwerk ook snelheidstrainingen zijn waarbij je korte stukken veel harder loopt dan in een rustige duurloop.
 
Wat meer technisch bekeken zou je kunnen stellen dat er twee belangrijke bouwstenen zijn:
-                  Loopvormen die de energiehouding in je spieren verbeteren. Hoe meer energie je kunt leveren hoe harder je kunt lopen. Vooral rustige (extensieve) duurlopen zijn effectieve trainingsmiddelen om dit te verbeteren.
-                  Trainingsvormen die de aansturing van de spieren verbeteren. Door efficiënter met je energie om te gaan kun je met hetzelfde energieverbruik harder lopen. Kracht, snelheid, intensieve intervals en techniektrainingen zorgen dat je efficiëntere gaat lopen.
 
Gevarieerde loopvormen maken het dus leuk en verbeteren je prestaties. Wil jij kennismaken met nieuwe, leuke en uitdagende loopvormen? Meld je dan aan voor de hardloopcursus “Run to the start”.
We gaan op 29 augustus van start. In 12 weken word je voorbereid op je 7-Heuvelenwedstrijd over 7 of 15 km te Nijmegen. Je traint 1x per week in een groep en 1 of 2x per week zelfstandig op basis van een trainingsschema.
 
Aanmelden kan via een e-mail naar RTTS@avoss78.nl. Vermeld hierbij je naam, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en voorkeur voor trainingstijdstip (18:00 of 19:30).
Wacht niet te lang, de groepen beginnen vol te lopen!

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Run to the Start: Blessures, je kunt ze maar beter voorkomen!
   (13-07-2018)

Bijna iedereen kent het wel: maanden last hebben van een blessure en daardoor niet vrijuit kunnen hardlopen. Het lijkt vaak iets ongrijpbaars, geen idee waar het vandaan komt en nog minder een idee hoe je er vanaf komt.
 
Nou, dat valt wel mee hoor! Vaak is het overbelasting: gewoonweg te veel en te hard trainen, en onvoldoende tijd nemen om te herstellen. Na een zware belasting moet je wel je lijf de tijd geven om het te laten voorbereiden / verstrekken voor de nieuwe trainingsbelasting. Maar overbelasting kan ook voortkomen uit andere zaken:
-       Een verkeerde looptechniek;
-       Versleten of verkeerde hardloopschoenen;
-       Onvoldoende aandacht voor de warming-up;
-       Te weinig kracht in romp en benen;
-       Te korte spieren of vastzittende gewrichten.
Deze tekortkomingen kunnen zorgen dat andere delen van je lijf dit moeten compenseren en overbelast raken.
 
Hardlooptrainingen vragen dus om dosering, afwisseling en een brede aanpak van de basis: kracht, lenigheid, techniek, snelheid en uithoudingsvermogen. Wil jij leren hoe je blessures kunt voorkomen zodat je vrijuit kunt blijven genieten van het hardlopen? Meld je dan aan voor de hardloopcursus “Run to the start”.
 
We gaan op 29 augustus van start. In 12 weken word je voorbereid op je 7-Heuvelenwedstrijd over 7 of 15 km te Nijmegen. Je traint 1x per week in een groep en 1 of 2x per week zelfstandig op basis van een trainingsschema.
Aanmelden kan via een e-mail naar . Vermeld hierbij je naam, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en voorkeur voor trainingstijdstip (18:00 of 19:30).

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Uitslag Paul Peters tribuneloop
   (12-07-2018)

Voor de eerste keer in zijn bestaan werd dit jaar de Tribuneloop zonder de aanwezigheid van Paul Peters, de mede-oprichter van de Tribuneloop, gelopen.
Vóór het startschot, dat werd gegeven door de dochter van Paul, werd stilgestaan bij het overlijden van Paul, november vorig jaar.
Als eerbetoon aan Paul, decennialang de "stille kracht op de achtergrond van de SP", wordt zijn naam aan de Tribuneloop verbonden. De naam van deze loop is Paul Peters Tribuneloop.
De uitslag van deze loop kunt u terugvinden via deze link:  http://www.avoss78.nl/uitslagen/runwad/index.php?

(Terug naar boven)


AV Oss'78: Uitslag Hart van Oijen
   (08-07-2018)

 

(Terug naar boven)


Wij bedanken onze sponsoren

 

 


Ogenblik a.u.b. ...