Atletiek Vereniging A.V. Oss '78
Login

Evenementen

 

 

Clubkalender

« Juli 2019 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

  

 

U zocht?

U bent hier: Home › Jeugd › Alle informatie over de jeugd › Meedoen aan wedstrijden

Meedoen aan wedstrijden

Wedstrijden
Trainen is leuk en een manier om jezelf te verbeteren. Maar wil je ook weten of je beter bent dan je vriendje, of een atleet uit een andere stad, dan zul je aan wedstrijden mee moeten doen. Bij de trainingen loop of spring harder of werp je verder dan je vriendjes. Doe je dat ook tijdens de wijdstrijden? Om hier achter te komen krijg je de mogelijkheid om mee te doen aan wedstrijden. We kennen verschillende soorten wedstrijden, variërend van competitiewedstrijden, instuifwedstrijden en clubkampioenschappen.

De Atletiekunie heeft gekozen voor een nieuwe opzet voor pupillenwedstrijden. Het doel is om de belangstelling en de aantrekkelijkheid van de pupillenatletiek te vergroten. Er wordt hiermee gestreefd om een lager verloop te krijgen en daarmee dus een toename van het aantal pupillen. De Atletiekunie heeft dit project Athletics Champs genoemd.

Het project gaat uit van een hogere intensiteit in een veel korter tijdsbestek, waarbij dus intensief door de kinderen wordt gesport. Ouders staan niet meer langs de kant, maar worden actief betrokken. A.V. Oss’78 biedt de competitiewedstrijden inmiddels ook in deze vorm aan de pupillen in deze regio aan.

Inschrijven voor wedstrijden
Via de website en via trainers worden de kinderen geattendeerd op de wedstrijden. De bedoeling is dat ieder kind meedoet aan deze wedstrijden. Wat is er mooier om te weten hoe hoog je kunt springen, hoe snel of hoe sterk je bent. Bij de training ben je misschien wel de snelste, maar ben je dat ook in Brabant? En als je ouder bent, kun je je eigen prestaties meten met die van anderen in Nederland of, als je heel goed wordt, in het buitenland.

Bij A.V. Oss’78 zit in de contributie een verplicht bedrag opgenomen als inschrijfgeld voor eigen wedstrijden. Voor externe wedstrijden betaal je zelf het inschrijfgeld. A.V. Oss’78 betaalt dat bedrag en dit wordt per automatische incasso verrekend.

Voor competitiewedstrijden, Brabantse- en Nederlandse Kampioenschappen hoef je niets te betalen. Dat doet de vereniging voor je.

Kleding en materiaal
Bij deelname aan een officiële wedstrijd van de Atletiekunie (dus alle competitiewedstrijden en kampioenschappen) is het dragen van het clubtenue van A.V. Oss’78 verplicht. Het tenue bestaat uit een geel shirt met voorop het A.V. Oss’78 embleem en achterop de letters A.V. Oss’78 en een effen blauw broekje. Het niet dragen van clubkleding kan leiden tot diskwalificatie (je prestatie telt niet mee en je team krijgt haalt daardoor minder punten).

Wij vragen jullie om bij niet officiële wedstrijden ook het tenue te dragen, om zo onze naamsbekendheid te vergroten.

Wil je clubkleding bestellen, dan kan dat door een e-mail te sturen. Naast het clubtenue kun je ook een clubtrainingspak bestellen.

Bij wedstrijden (cross of baan) is het verder toegestaan om spikes in plaats van hardloopschoenen te dragen. Spikes zijn heel lichte schoenen met scherpe puntjes in de zool. Je hebt daarmee beter grip wat dan kan leiden tot betere prestaties. Denk er wel aan dat op de kunststof atletiekbanen de puntjes maximaal 6 mm lang mogen zijn.

Wij bedanken onze sponsoren

 

 


Ogenblik a.u.b. ...